A.S.O.C.A Deva, Hunedoara/ Revista Piedestal

Legislatia

Capitolul I

Art.2

Asociația oamenilor de cultură și artă din județul Hunedoara este o organizație nonguvernamentală, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică ce reunește prin libera adeziune persoane care oferă prin contribuția lor materială cunoștiințele din activitatea proprie, în folosul comunității locale. Ea își va desfășura activitatea pe baza legilor țării și a prezentului statut.

Art.3

Asociația oamenilor de cultură și artă din județul Hunedoara are personalitate juridică în temeiul O.G.26/2000 cu modificările ulterioare în urma înregistrării sale ca persoană juridică la Judecătoria Deva, în Registrul fundațiilor și asociațiilor. Asociația oamenilor de cultură și artă din județul Hunedoara este persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, fiind deplin autonomă din punct de vedere structural, funcțional și economic.

Art.4

Asociația oamenilor de cultură și artă din Județul Hunedoara este persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, fiind deplin autonomă din punct de vedere structural, funcțional și economic.

Art.5

Organele sale de conducere au de la data dobândirii personalității juridice, autonomie față de orice organizație, asociație, fundație din țară sau străinătate, cu care intră în raporturi, precum și față de organele puterii și administrației publice locale sau, naționale. Autonomia ASOCA din Județul Hunedoara este garantată de lege, ca persoană juridică de drept privat, autorizată.

Art.6

Sediul principal al asociației aste în Deva, strada Traian Vuia nr.4, Județul Hunedoara. Sediul se va putea schimba în raport cu necesitățile unei mai bune activități. Orice schimbare a sediului se va face prin hotărârea Consiliului Director, și se va comunica Instanței Judecătorești de care Asociația aparține, atât la vechiul sediu cât și la cel nou.

Art.7

Durata de funcționare a Asociației este nelimitată, începând cu data înscrierii în Registrul asociațiilor.

Capitolul II

Art.8

Scopul: Asociațía are drept scop promovarea, sprijinirea, realizarea șI coordonarea de activități care să contribuie la dezvoltarea regiunii aferente județúlui Hunedoara șI limitrof, atât din punct de vedere social, educațional și în primul rând cultural.

Obiective:

În vederea atingerii scopurilor și obiectivelor propuse mai sus, asociația va desfășura programe de activități de informare, consiliere, educație, monitorizare.

Art.9

Principalele activități desfășurate de asociație sunt: